Aktualno v Smledniku


Objavljeno: 03. Junij 2020

Vabilo Društva za ustno zgodovino

Dragi člani Društva za ustno zgodovino in sodelavci Vaškega vrta v Smledniku!

Z veseljem vas vabimo to soboto, 6. 6. 2020 ob 9h na Vaški vrt na predavanje zeliščarja g. Mirana Čebaška iz Vodic.

G. Miran Čebašek sodeluje tudi z nasledniki patra S. Ašiča v Stični. Povedal nam bo marsikaj zanimivega o rastlinah na Vaškem vrtu, njihovi zdravilnosti in uporabi. Predavanje bo potekalo na vrtu, ob ogledu rastlin, malo se bomo pomikali okrog, prinesite beležnico in svinčnik in po želji tudi zložljiv stolček ali podlogo za sedenje. Po predavanju bomo še urejali vrt in se družili, g. Čebašek pa bo še nekaj časa z nami za pogovor in individualna vprašanja. Predavanja društvu ne bo zaračunal, bomo pa veseli, če se mu bomo lahko zahvalili z nekaj zbranih prostovoljnih prispevkov.
Če bi se kdo želel včlaniti v društvo ali pa še ni plačal članarine za leto 2020, bo priložnost tudi za to, seveda bo poskrbljeno tudi za osvežilno pijačo in nekaj prigrizkov. Dobiti bo možno tudi sadike rastlin, ki nam jih je zraslo preveč (pegasti badelj, žafranika, ognjič, koriander, volčje jabolko, ...).
Dogodek bo v vsakem vremenu. V primeru dežja bo predavanje v dvorani KUD Smlednik, program na vrtu pa bo krajši ali izveden kako uro kasneje.
Prosimo, sporočite, če pridete, da bomo vedeli približno število udeležencev.

Veselimo se srečanja z vami!

Urška Sešek

za Društvo za ustno zgodovino