Razstava v knjižnici Medvode


Pozdravljeni!

Klekljarice iz Smlednika smo svoje izdelke postavile na ogled v Knjižnici Medvode. Gospod Janez Strojan je na razstavi posnel kar nekaj imenitnih fotografij.

Prijazno vas vabim k ogledu!

Mentorica Anči Pipan
Klekljarice med karanteno

Klekljarice svojih izdelkov letos nismo mogle pokazati na do sedaj tradicionalnih prireditvah. Odločile smo se, da vam pokažemo tiste, ki so nastali v času, ko smo zaradi virusa ostali doma.  Največ čipk je nastalo po vzorcih gospe  Irme Pervanja, Čipkarske šole Idrija in gospe Tine Koder Grajzar. Dodale smo še nekaj razmišljanj.
Vabljeni k ogledu!

Zbrala in uredila: Anči Pipan

Janja BajdeSlavi CiperleMajda FerbarFani HribernikMarina Ježek


Virus, za katerim je zbolelo ogromno ljudi po celem svetu, nam je res obrnil življenja na glavo, vendar je vsaka stvar za nekaj dobra. Tako smo lahko dokončali stvari, ki smo jih dolgo časa odlašali. V mojem primeru je nastala ta krasna čipka.

Olga MaliMihela Miklavčič


Klekljala sem s posebnim namenom.

Uhani in angelčka so za moje pranečakinje za birmo in za krst. Birma in oba krsta bi morali biti v času karantene. Vse je bilo prestavljeno, izdelki pa so nastali.

Barbara Šilar


Med korono se mi je ustavil čas. Neskončno prostega časa!

Ob vodi sem začela nabirati kamenčke. Najprej sem nanje mislila narisati svečke in jih podariti svojim angelčkom, ki bedijo nad mano. Zakaj se ne bi bolj potrudila?! Narisala sem vzorčke in začela klekljati. Počasi, ena za drugo so nastajale takšne in drugačne svečke. Nalepila sem jih na kamenčke in jih premazala, da bodo kljubovali vsem razmeram v naravi.

Kmalu bodo moji kamenčki, svečke, svetile najdražjim, ki so me zapustili.

Marinka Šter


Ne vem, kaj bo  človeštvo še doletelo!

Z veliko hitrostjo je tudi k nam prišla epidemija in s tem karantena. Meni ni prišla preveč  do živega, saj sem že tako ali tako veliko doma. Doma imam petindevetdesetletno  mamo, ki potrebuje veliko nege. Skrb zanjo mi vzame precej časa.

Pred karanteno je bila moja edina daljša tedenska odsotnost  obisk klekljarskega krožka.

Ko je bilo v času epidemije druženje prepovedano , sem imela  nekaj več časa za klekljanje. V tem času sem sklekljala čipke na fotografiji. Uganete, kaj bo nastalo?

Julka Štilec


Star pregovor pravi, da je vseka stvar za nekaj dobra. Tako mi je virus, ki nas je obiskal, dal možnost in priložnost, da se malo več razmišljala o stvareh, s katerimi se ukvarjam. Spoznala sem, da je klekljana čipka zelo primerna za dekoracijo različnih stvari, da klekljana čipka niso samo prtički, da povsod lahko pride prav ta naša dediščina.

Z zlatima klekljanima srčkoma sem popestrila cvetlični aranžma, ki sem ga poklonila hčerkinemu tastu in tašči za zlato poroko. Čipka je dala aranžmaju slovesno podobo.

Tratar Majda


Karantena je prišla prav tudi za klekljanje...