TD Dragočajna Moše

Turistično društvo Dragočajna-Moše je bilo ustanovljeno leta 1973 in trenutno vključuje več kot 110 članov. Deluje na območju vasi Dragočajna in Moše. V okviru društva člani uresničujejo skupne interese na področju razvoja turizma, ohranjanju ljudskih običajev in kulturne dediščine, predvsem pa se povezujejo v prijetnem druženju ob različnih aktivnostih. Društvo skrbi za urejenost sprehajalnih poti in vsako leto organizira različne prireditve, ki jih z veseljem obiščejo tako domačini kot tudi obiskovalci od drugod.

Najbolj poznana prireditev je Slovenski dan v Dragočajni, ki se dogaja v naravnem okolju vasi Dragočajna. Pri izvedbi prireditve sodelujejo vaščani Dragočajne in Moš, ki se trudijo, da jedi značilne za ta okoliš ne bi utonile v pozabo. Prireditev je priložnost za izmenjavo receptov, vse jedi pa je mogoče tudi poskusiti. Obiskovalci lahko sodelujejo tudi na kateri izmed delavnic ali pa se s kočijo zapeljejo po vasi. Prireditev je popestrena z nastopi ljudskih godcev, pevskih zborov in s folkloristi.

Turistično društvo Smlednik

Društvo vsako leto organizira očiščevalno akcijo in pripomore k ocvetličenju vasi. Spodbuja tudi športno aktivnost, saj organizira turnir v odbojki na mivki, v zimskih mesecih pomaga pri rekreaciji svojih članov v telovadnici. Člani se družijo tudi ob balinanju na velikonočni ponedeljek, jeseni pa ob nabiranju gob, ko tekmujejo za pokal »Naj jurček«. Zadnja prireditev leta je v decembru, ko se po vasi sprehodi Miklavž v spremstvu svojih parkeljnov.

Tradicionalni dogodki:

  • April - Očiščevalna akcija
  • Junij – Slovenski dan v Dragočajni
  • Turnir v odbojki na mivki
  • Miklavževanje

Turistično društvo Dragočajna Moše

KontaktTuristično društvo Dragočajna Moše

T: 041 271 427
E: td.dragocajna-mose@smlednik.si
Kontaktna oseba: Jure Žitnik