FC Smlednik

V sredini leta 2015 je na plano prišla zamisel, da bi se po več kot petih letih igranja malega nogometa zgolj rekreativno, končno preizkusili tudi v velikem nogometu, in sicer v 5. slovenski ligi. Ker pa smo bili za sezono 2015-2016 prepozni in povrh vsega imeli še številčni primanjkljaj za igranje velikega nogometa, smo enostavno sprejeli enotno odločitev, da bomo še naprej igrali mali nogomet, ampak malce resneje. Pozno poleti smo pričeli s treningi, ki so takrat potekali enkrat tedensko, ob tem pa smo imeli še dva termina za rekreacijo. Pozno v jeseni je padla odločitev, da se preizkusimo v zimski ligi, sledili pa so že prvi nastopi tako v ligi, kot tudi na turnirjih po celotni Sloveniji. Prvo tekmo smo odigrali 15.11.2015 (proti ekipi "Magsis magneti" ter slavili s 3-1), ta datum pa je tako postal tudi datum uradnega nastanka naše ekipe oz. kluba! V prvem nastopu v eni izmed najboljših in najmočnejših rekreativnih lig za mali nogomet v Športnem Centru Triglav za Bežigradom, smo z malce sreče končali na odličnem 4. mestu.

V naslednjih letih smo s fanti sestavili pravo klapo ter z veliko marljivosti in kar nekaj odrekanj napredovali v pravo ekipo, katera ima za sabo več kot 200 tekem na katerih smo dosegli prek 600 golov! Partipicirali smo na 8 izvedbah različnih lig v Ljubljani in okolici, na nekaj več kot 20 turnirjih, odigrali pa smo tudi več kot 10 prijateljskih tekem. Enkrat letno pa organiziramo tudi turnir, tako "medvaški" za vasi iz Krajevne Skupnosti Smlednik, kot tudi "semi-pro", za vse ekipe, ki se želijo preizkusiti na pravem/resnem tekmovanju! V letu 2017 smo začeli sodelovati tudi z OŠ Simona Jenka Smlednik, na kateri vodimo športni dan, na katerem poleg nogometa poteka še ogromno drugih aktivnosti(odbojka, košarka, med dvema ognjema, štafetne igre za najmlajše,...)!

Veselimo se prihodnosti, kajti zdi se nam, da smo tako mi, kot tudi Krajevna Skupnost Smlednik naredili velik prvi korak v pravo smer, povrh vsega pa imamo sedaj še vrhunsko urejen športni park, na katerem je praktično ves čas prisotna mladina, kar pa nas še posebej veseli!

Kontakt

FC Smlednik

T: 040 356 211
E: andrazh.klevzhe@gmail.com
I: www.fcsmlednik.si
FB: FC Smlednik
Kontaktna oseba: Andraž Klevže