Zvedave punce v letu 2019 / 2020


Zvedave punce v letu 2019 / 2020

Med naše letošnje cilje smo tudi letos napisale spoznavanje možnosti samooskrbe in iskanje rešitev za ponovno uporabo stvari, ki jih imamo doma, in možnosti, da si stvari zase in za naše bližnje izdelamo same. Kvačkanje se je kar samo ponudilo, prav tako polstenje, saj moramo premajhne in ponošene copate nadomestiti z novimi, kvačkane kape pa so primerno novoletno darilo.

Pletilke in kvačke so naše stare znanke, letos pa smo se spoznavale tudi s šivankami. Poskušale smo z vezenjem in odkrivale osnove rišelje vezenja. Tudi novoletne voščilnice za naše drage so bile letos šivane. 

Novo področje je bilo barvanje z rastlinami. Ta stara tehnika nas je navdušila, žal pa je nismo mogle večkrat poskusiti. No, nekaj mora ostati za naslednja leta!

Zvedavost je botrovala iskanju tistih, ki v naših krajih še vezejo. Drobce iz njihovega življenja smo zapisali, lepo je o ustvarjalnosti sokrajanov vedeti več. Svoje izdelke smo vam hotele pokazati na Flancanju, pa je tako naneslo, da so na ogled na drugačen način. Poglejte si nakupovalne torbe iz starih oblačil s polsteno aplikacijo in okrašenih z vezenino, poglejte si naše vezene prtičke in vezene voščilnice, kvačkane kape ... in se s pomočjo fotografij preselite na naša druženja.

Naj vam bo lepo, kot je bilo na naših srečanjih nam!

Skupaj z Gorenjskim muzejem smo pripravili publikacijo o delu Zvedavih punc v letu 2019 / 2020.Anči Pipan, mentorica krožka Zvedave punce