Bodite obveščeni

Prijavite se na e-novice o dogajanju v Smledniku

>>

TD Hraše

Turistično društvo Hraše (TD Hraše) je bilo ustanovljeno leta 1989 z željo, da poveže vaščane v prijetnem druženju in ohranjanju kulturne in naravne dediščine ter v krepitvi turističnega razvoja vasi.
Osnovni cilj je ohranjanje ljudskih običajev, kulturne dediščine kraja in skrb za urejenost vasi, za označbe turistično pomembnih točk ter izdajanje turistične literature - razglednic, prospektov.

Z veseljem sodelujejo na različnih prireditvah z ostalimi društvi in posamezniki, ki delujejo v krajevni skupnosti, v občini, pa tudi širše. Vsako leto ob koncu zime veselo zakurijo pusta, da bi čim prej pregnali mraz, že vrsto let organizirajo spomladansko čistilno akcijo in sodelujejo tudi pri širši akciji Očistimo Slovenijo. V toplejših mesecih leta poskrbijo za aktivno druženje krajanov z organizacijo različnih pohodov, izletov, skupinskega kolesarjenja. V decembru pa v goste povabijo dobre može in tako razveseljujejo najmlajše.

Značilnost Hraš so tudi žabe, ki v prvih toplih deževnih spomladanski dnevih zamenjajo svoje bivališče na hribu za Hraško mlako. Turistično društvo sodeluje z društvom Žverca pri pomoči žabam, da varno prečkajo cesto Škofja Loka – Kamnik.

Turistično društvo Hraše
Hraše 36, 1216 Smlednik

e: td.hrase@smlednik.si
m: 031 839 680 Damjan Koželj
m: 041 390 366 Jože Janhar
Kontaktna oseba: Damjan Koželj (predsednik)


 Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?