Bodite obveščeni

Prijavite se na e-novice o dogajanju v Smledniku

>>

TD Dragočajna-Moše

Turistično društvo Dragočajna-Moše (TD Dragočajna-Moše) je bilo ustanovljeno leta 1973 in trenutno vključuje preko 100 članov. Deluje na področju vasi Dragočajna in Moše. V okviru društva člani uresničujejo svoje in skupne interese na področju razvoja turizma. Društvo vsako leto organizira različne prireditve, ki jih z veseljem obiščejo tako domačini kot tudi obiskovalci od drugod.

Najbolj poznana prireditev je Slovenski dan v Dragočajni. Dogaja se zadnjo nedeljo v juniju v naravnem okolju vasi Dragočajna. Pri izvedbi prireditve sodelujejo vaščani Dragočajne in Moš, ki se trudijo, da jedi značilne za ta okoliš ne bi utonile v pozabo. Obiskovalci si lahko ogledajo in poizkusijo domače dobrote. Prireditev je popestrena z ljudskimi godci, ljudski pevci, in ljudskimi plesi.

Vsako leto člani društva pripravijo tudi Miklavževanje s sprevodom Miklavža s spremstvom skozi vasi Dragočajna in Moše; v času velike noči pa organizirajo pirhanje z nagrajevanjem najlepših prihov.

TD Dragočajna-Moše je zelo aktivno tudi pri urejanju in ohranjanje čiste narave in vaškega okolja, saj skrbijo za ocvetličenje in čiščenje vasi ter primerno vzdrževanost sprehajalnih poti.

Turistično društvo Dragočajna-Moše
Dragočajna 14A, 1216 Smlednik
Davčna številka: 30147689

e: td.dragocajna-mose@smlednik.si
Kontaktna oseba: Miloš Jenko (predsednik)
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?