Bodite obveščeni

Prijavite se na e-novice o dogajanju v Smledniku

>>

Obvestilo o umiku rumenih zabojnikov z ekoloških otokov

07. september 2017 / KS Smlednik

Krajane obveščamo o umiku rumenih zabojnikov z ekoloških otok po celotni Občini Medvode.

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

obveščamo vas, da na ekoloških otokih na območju občine Medvode postopoma odstranjujemo rumene zabojnike namenjene zbiranju embalaže. Pred leti je vsako gospodinjstvo prejelo svoj hišni rumeni zabojnik, ki omogoča ločevanje odpadkov v gospodinjstvih. Vsako podjetje, ki pri svojem delu proizvaja odpadke, je dolžno zagotoviti tudi zbiranje in odvoz s svojega naslova. K odločitvi za odstranitev rumenih zabojnikov so prispevale tudi kršitve zaznane na terenu. Že nekaj časa namreč prejemamo povečano število klicev in opozoril s terena zaradi nepravilnega odlaganja odpadkov poleg ekoloških otokov. Pojavlja se nečistoča in kopičenje odpadkov poleg teh zabojnikov. Po odstranitvi rumenih zabojnikov bomo te nadomestili z dodatnimi modrimi zabojniki namenjenimi zbiranju odpadnega papirja.

V kolikor še nimate svojega zabojnika za embalažo, pokličite Snago in z veseljem vam ga bodo dostavili. Zabojniki za embalažo so za vsa gospodinjstva brezplačni, saj se na mesečnih položnicah obračunavata samo črni zabojnik in zabojnik za biološke odpadke. V kolikor imate doma premajhen zabojnik za embalažo in bi potrebovali večjega, o tem obvestite Snago, ki vam bo zabojnik nadomestila z večjim ali pa po želji dobavila dodatni zabojnik.

Ker se je ponovno pričela šola in ker je potrebno zagotoviti za šolarje in dijake ter druge pešce varne poti, vas opozarjamo, da prevzemna mesta (to sozačasna mesta, praviloma na najbližji možni javni površini, namenjena prevzemu mešanih komunalnih odpadkov, ločenih frakcij, bioloških ter kosovnih odpadkov) ne smejo ovirati ali ogrožati rabe površin (naprimer pločnikov, prehodov za pešce, …).

Če potrebujete dodatne informacije ali imate dodatna vprašanja, si oglejte spletno stran Snage www.snaga.si, pišite na e-poštni naslov snagalj@snaga.si ali pokličite v center za podporo in pomoč uporabnikom na številko 01 477 96 00. Obrazce za spremembe dobite na spletni povezavi: http://www.snaga.si/narocanje-obrazci

Kaj odlagamo v zabojnik za embalažo?

V primeru večjih količin odpadkov le-te lahko pripeljete na zbirni center v Medvode, na območju bivših objektov podjetja Donit (Cesta komandanta Staneta).

Delovni čas zbirnega centra je:

· sreda od 14. – 17. ure,

· sobota od 9. – 12. ure.

Na zbirnem centru sprejemamo vse vrste odpadkov, tudi nevarne (barve, laki, razredčila – do 5 kg, odpadna strojna in jedilna olja, čistila, kozmetiko, zdravila (morajo biti brez kartonske embalaže), injekcijske igle, ….

NE SPREJEMAMO GRADBENIH ODPADKOV (vseh vrst izolacijskih materialov, kombi plošč, knaufa, azbestne in drugih strešnih kritin, ostankov ometa, lepil, cementa, keramičnih ploščic, opeke, izotekta, tegole, peska, kamenja…), te lahko oddate na Zbirnem centru Barje.

POZOR!

Začasni zbirni center Medvode je namenjen izključno občanom občine Medvode. Pri dostavi odpadkov na zbirni center morate predložiti osebni dokument.

Režijski obrat Občine Medvode

Komentiraj novico

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?