Bodite obveščeni

Prijavite se na e-novice o dogajanju v Smledniku

>>

Obvestilo o prevzemu upravljanja pokopališč v Občini Medvode

27. september 2017 / KS Smlednik

Posredujemo obvestilo o prevzemu upravljanja pokopališč, ki ga je pripravil Režijski obrat Občine Medvode. Hkrati si lahko ogledate tudi bodoči cenik pokopaliških storitev.
Konec lanskega leta je začel veljati nov Zakon o pogrebni in pokopališki dejavnosti (Uradni list RS, št. 62/16- ZPPDej), ki je nadomestil zakonodajo iz leta 1984. Zakonodajalec je v obrazložitvi za sprejem novega zakona navedel, da se s sprejetjem novega zakona zasleduje:
1. celovita prenova sistemske ureditve pogrebne in pokopališke dejavnosti iz leta 1984;
2. ohranitev 24-urne dežurne službe kot občinske obvezne gospodarske javne službe;
3. ureditev pokopališke dejavnosti kot občinske javne službe;
4. prepustitev drugih pogrebnih dejavnosti trgu, pri čemer se poenotijo pogoji za njihovo izvajanje in upošteva     Direktiva o storitvah na notranjem trgu;
5. zagotovitev nadzora nad skladnostjo predpisov občin in njihovega izvajanja ter nadzora nad izvajanjem pogrebne in pokopališke dejavnosti.

»Pokopališka dejavnost« je tako po novi zakonodaji v pristojnosti občin in obsega upravljanje in urejanje pokopališč.

V mesecu juniju je bil sprejet Cenik pokopaliških storitev, ki je v veljavi od 8. 7. 2017 in je določil enotne cene za vsa pokopališča v občini Medvode. Cenik prilagamo obvestilu.

Zaradi nove ureditve katastra pokopališč in s tem povezanega številčenja in označevanja grobov, boste vsi najemniki grobov prejeli v podpis nove najemne pogodbe. Prosimo vas, da po prejemu računa za leto 2017 in najemne pogodbe preverite pravilnost podatkov. Morebitne spremembe ali dopolnitve prosimo, da nam takoj sporočite.

Najemniki grobov boste plačilne naloge za plačilo grobnin za leto 2017 začeli postopoma prejemati v mesecu septembru in jih boste prejeli najkasneje do konca novembra.

Prosimo vas, da  vsa vprašanja v zvezi s pokopališči, grobovi, pogrebi in prekopi naslavljate na naslov: Režijski obrat Občine Medvode, Cesta komandanta Staneta 12, 1215 Medvode, na elektronsko pošto obcina@medvode.si ali na telefon 01 361 95 42 - Katarina Blažič.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje!


Katarina Blažič
vodja Režijskega obrata


Komentiraj novico

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?