Bodite obveščeni

Prijavite se na e-novice o dogajanju v Smledniku

>>

Izvajanje zimske službe 2017/2018

24. november 2017 / KS Smlednik

Posredujemo obvestilo Občine Medvode o izvajanju zimske službe na območju KS Smlednik v sezoni 2017/2018.

Obvestilo o izvajanju zimske službe v sezoni 2017/2018
 

Spoštovani,
 
obveščamo vas, da bo Občina Medvode letošnjo zimo (od 15. novembra 2017 do 15. marca 2018) izvajala zimsko službo skladno z veljavno kategorizacijo občinskih cest, ki je bila sprejeta v letu 2016.
 
Izvajalec zimske službe na vseh kategoriziranih cestah in pločnikih na območju Občine Medvode je podjetje Gorenjska gradbena družba d.d., ki bo zimsko službo izvajalo s podizvajalci.
 
Za izvajanje del zimske službe je tako odgovorno podjetje Gorenjska gradbena družba d.d.; v primeru vprašanj, reklamacij ali potrebe po informacijah o izvajanju zimske službe se lahko pokliče vodjo zimske službe, g. Vida Jagodica, 041/731-015 (pristojen tudi za dajanje izjav za javnost) ali vodjo vzdrževanja, Damijana Pestotnika, 041/731-025, damijan.pestotnik@cpkranj.si ali vodjo cestne baze Medvode, Klemna Pirca, 040/588-064, klemen.pirc@ggd.si.
 
Tudi na državnih cestah je za izvajanje zimske službe na področju Občine Medvode zadolženo podjetje Gorenjska gradbena družba d.d..
 
Izvajalec zimske službe vsako leto pred zimo poskrbi za označitev cest s koli. Postavi jih približno 4.000 z namenom, da se označi rob cestišča in pomembne komunalne infrastrukture (jaški, odvodniki…). 
 
Opozarjamo vas, da je, skladno z 42. členom odloka o občinskih cestah v Občini Medvode (Uradni list RS, št. 127/2003), poleg ostalega, prepovedano metati na cesto sneg, v varovalnem pasu zasaditi živo mejo, nameščati na cesto kakršne koli predmete z namenom oviranja ali onemogočanja nemotenega in varnega odvijanja prometa, orati na razdalji manj kot 4 m od ceste, vlačiti po cesti hlode, pluge, brane in drugo kmetijsko orodje.
 
 
 
Varovalni pas ceste se meri od zunanjega roba cestnega sveta in je na  vsako stran občinske ceste širok:
-    pri lokalni cesti 5 m
-    pri javni poti 4 m
-    pri lokalni zbirni in lokalni krajevni cesti 4 m.
 
Pogoj za pričetek pluženja je, da je na cesti 10 cm snega. Ceste morajo biti po zakonu splužene v 24 urah od začetka sneženja, pločniki pa v 48 urah (razen kadar je potrebno sneg odvažati). V Občini Medvode je kategoriziranih okrog 210 kilometrov cest, od tega približno 140 kilometrov asfaltnih in 70 kilometrov makadamskih. Naša želja in želja izvajalca je, da so ceste splužene v čim krajšem možnem času. Določen je prioritetni vrstni red pluženja, po katerem se zimska služba izvaja.
 
Prosimo, da v času zimskih razmer vozniki vozila opremite z zimsko opremo in prilagodite hitrost vožnje razmeram na cesti!
 
S spoštovanjem,
 
 
Pripravil:                                                                                                                                                       Katja Gomboši Telban
Franci Jeraj                                                                                                                                                  vodja oddelka                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Komentiraj novico

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?