Bodite obveščeni

Prijavite se na e-novice o dogajanju v Smledniku

>>

Festival liki- Sto čutov

12. maj 2017 / KUD Smlednik

KUD Smlednik vabi! Kam in kdaj si preberite v novici!
KUD Smlednik vabi v sredo, 17. maja, na dogodek v okviru občinskega kulturnega festivala LIKI, poimenovanega "Sto čutov", ki bo sicer v naši občini potekal vse od 15. do 20. maja. Ob 20. uri, bo v kulturnem domu v Smledniku na sporedu predstava otroške gledališke skupine z naslovom Pesem od zidanja cerkve na Šmarni gori.

Gre za dramsko uprizoritev poezije Franceta Prešerna in oživljanje kulturne dediščine našega kraja. Po legendi o graščaku na Šmarni gori, kjer naj bi v 11. stoletju stal grad, je Prešeren dobil navdih za zgodbo, ki jo je zapisal v svoji pesmi. Med leti 1830 in 1837, ko je tam služboval njegov stric, župnik Jakob Prešeren, je bil namreč Prešeren pogost obiskovalec Šmarne gore.

Oglejte si torej, kaj so tokrat pripravili naši najmlajši gledališčniki pod mentorstvom Brede Rovšek. Dogodek bo hkrati tudi zaključek celodnevnega dogajanja v Smledniku v okviru festivala LIKI. Od 17. ure dalje bo namreč na OŠ Simona Jenka Smlednik potekal Šolski ŽIV ŽAV. Vstop na dogodke festivala LIKI je prost.


Komentiraj novico

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?